✯ S.S.F.N. ✯

IN KDO STOJI ZA S.S.F.N.S.S.F.N. - School of Survival From Nature
Special Forces S.E.R.E. Training
Kliknite na logotip za vstop v S.S.F.N. S.E.R.E. vojaško internetno stran


Programi so namenjeni vojaškin enotam in aktivnim vojakom Ministrstva za Obrambo RS ter pripadnikom zveze NATO. Vsako izmed usposabljanj temelji na najmanj treh zahtevnostnih stopnjah in se izključno izvaja na terenskih usposabljanjih, ki sledijo potrebam naročnikov. Velika posebnost SSFN usposabljanj pa leži prav v samem izvajanju in izvedbi zaradi dolgoletnih osebnih izkušenj, ki so zagotovo pomemben dejavnik pri predajanju znanja, katera omogočajo boljši vpogled v vojakovo psiho-fizično stanje.Usposabljanja so operativno izvedljiva z enotami in pripadniki iz:


Specialnih enot, izvidniških enot, ostrostrelcem, posebni enoti vojaške policije (SWAT), pilotom ter posadkam helikopterjev in letal, šolam za častnike, gorskim enotam, proti terorističnim enotam, vadbenem centru, inštruktorjem, itd.


Programi se izvajajo v zahtevnih okoljih in še zahtevnejših okoliščinah, temeljijo na psiholoških dejavnikih in surovim izkušnjam posameznika. Nič ni samoumevno, delavnik je neomejen in traja ves čas izvajanja, dan in noč nimata svojega ritma, napake se strogo kaznujejo in usmerjajo k takojšnji rešitvi. Vse to se izvaja z namenom za bolj kvaliteten kader, ki ga vsaka vojska še kako potrrebuje. Na voljo so osnovni programi ter nadaljevalni in specialistični programi, vsi razen osnovnega so prirejeni kar se da podobnim razmeram kot jih bodo vojaki srečevali na svojih misijah in delovanjih. Na svetu danes obstaja malo kvalitetnih šol pod to tematiko, vendar je SSFN z dolgoletnimi izkušnjami zagotovo ena od njih, saj sem na svojih usposabljanjih sodeloval z večjimi vojskami, ki spadajo v sam vrh po usposobljenosti.


Usposabljanja se izvajajo na vseh mogočih okoljih in področjih od Krasa, Mediterana, Balkana do puščevskih predelov sveta, tropskih in sub tropskih okoljih itd. Usposabljanje se izvaja po principu "till everybody knows, no one knows" saj so tako kandidati prisiljeni v sodelovanje in v delovanje kot tim! Vse kar zahteva program se najde, izdela in uporablja izključno na samem mestu, brez vsakršnih pripomočkov ali dodatkov z primesjo različnih tehnik improviziranja in izdelave. Vojaki, ki imajo tako znanje, pripomorejo k večji dinamiki enote, samostojnosti in prostost za delovanje kjerkoli že so! V to skupino večinoma sodijo pripadniki specialnih enot z katerimi sem tudi največrat sodeloval.

S.S.F.N. je usposabljal pripadnike vojsk iz enot


✯ SLOVENIAN ARMED FORCES ✯
members of:
- ESD (Special Operations Task Unit)
- 10th Bn. Reconnaissance Unit
- 20th Bn. Reconnaissance Unit
- Officer Candidate School
- Air Force Pilot School
- 18th Bn. NBC Reconnaissance Unit

✯ ITALIAN ARMED FORCES ✯
members of:
- 17° Stormo Incursori - Special Forces Wing Unit

✯ BRITISH ARMED FORCES ✯
members of:
- S.A.S. Special Air Service

✯ AUSTRALIAN ARMED FORCES ✯
members of:
- 1st Commando Regiment
- 2nd Commando Regiment

✯ UNITES UTATES ARMED FORCES ✯
members of:
- Special Forces Unit
- 31st Fighter Wing U.S. Air Force

✯ FRENCH ARMED FORCES ✯
members of:
- Legion Etrangere

✯ ISRAEL DEFENCE FORCES ✯
members of:
- Commando BrigadeS.S.F.N. je prva profesionalna šola preživetja v naravi z mednarodnim certifikatom v Sloveniji. Doma in tujini deluje že vse od leta 1991, tako na civilnem kot vojaškem področju.

V sodelovanju z Ministrstvom za Obrambo RS je šola SSFN aktivno usposabljala pripadnike slovenske vojske, (ESD) Enoto za Specialno delovanje, Izvidniške enote 10.MOTB, 20.MOTB, 18.BJRKBO, Pilote SVL ter kandidate šole za častnike v okviru (PDRIU) Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje.


Na usposabljanjih se vojak srečuje z raznimi preprekami, največja pa je njegova osebnost in sposobnost prilagajanja, ki je pogojena s psiho. Srečujejo se z velikim, a kontroliranim pomanjkanjem pitnih tekočin, torej dehidracijo, podhladitvijo, preobremenjenostjo in poškodbami, vendar je vse z namenom da vse te dejavnike spoznaš na svoji koži in si pripravljen na njih, ko časa za popravke ne bo. Na 7 dnevnem tečaju kandidat ponavadi izgubi do 9 kg svoje telesne teže, kar zada hud šok telesu, vendar zato niso nič manj zdravi ali omejeni pri delovanju. Prav tako se vojaki srečujejo z raznorazno prehrano, ki je nepoznanega okusa in otežuje sposobnost zaužitja vse dokler se usposabljanje ne prevesi v drugo polovico osebne ogroženosti. Takrat padejo vse prepreke, saj je telesu potrebno zagotoviti energijo za delovanje.
Več o programih namenjenih za vojaško osebje oz. vojsk se izda na zahtevo in po naročilu Ministrstva za obrambo oz. vojaške enote.
Obiščite SSFN Facebook stran✯ KDO STOJI ZA S.S.F.N. ✯Že več kot 30 let Brane T. Cervek
deluje na vojaškem in delno na civilnem področju.

sem vodja in ustanovitelj šole preživetja v naravi z imenom "S.S.F.N. - THE SCHOOL OF SURVIVAL FROM NATURE - Special Forces Training". Kot inštruktor že krepko preko 30 let profesionalno delujem na vojaškem, pa tudi na civilnem področju. Na pobudo avstralske vladne organizacije "Department for Aboriginal Affairs, South Australia" sem dve leti raziskoval kulturo in veščino preživetja domorodcev (aboriginov) v Avstraliji. Živel sem med njimi, in sicer med plemeni Ngarinyin, Wororra, Wunambul in Kerraywoorroong. ki so me vzela za svojega in me kot prvega Evropejca tudi posvojila. Za pomoč pri razumevanju njihove kulture sem ustanovil društvo SAAGS (Slovenian Australian Aboriginal Geographic Society), ki je kasneje v okviru kulturne izmenjave organiziralo edinstveni obisk plemen Ngarinyin, Wororra in Wunambul v Sloveniji.


V Avstraliji sem po dveletnem usposabljanju pridobil status mednarodnega inštruktorja preživetja v naravi s certifikatom. Kot edini v Evropi s svojimi izkušnjami, ki sem si jih nabral po svetu in doma, usposabljam predvsem vojaške specialne enote, izvidniške enote in vojaške pilote. Sodeloval sem s pripadniki vojsk ZDA, Velike Britanije, Avstralije, Izraela, Francije in Italije. Redno sodelujem z Ministrstvom za obrambo RS, s specialnimi silami ESD slovenske vojske, letalsko šolo SVL, s šolo za častnike ter z izvidniškimi enotami 10 in 20 MOTB ter jih usposabljam za najzahtevnejše misije v Iraku, Afganistanu, Libanonu, Čadu in drugod, tako rekoč na vseh geografskih območjih. Za svoje delo sem prejel veliko pohval in odlikovanj.


Civilni del mojih usposabljanja namenjam gorskim reševalcem, civilnim pilotom in letalskim posadkam, vojnim poročevalcem posameznikom, airsoft skupinam, šolam, podjetjem (TEAM BUILDING) in družinam z otroki. Posnel sem tri dokumentarne filme, od teh dva v televizijski seriji "Odklop", ter film "Survival Aboriginal Australia" v lastni produkciji in režiji. Nedavno pa sem zaključil snemanje dveh sezon, skupno 28 oddaj za PLANET TV pod naslovno preživetje v divjini, ki so za seboj pustile lepo zašuščino med gledalci. Pišem strokovne članke in pripravljam obsežno literaturo za Enciklopedijo preživetja v divjini pod naslovom GORDJA.
“Vse moje delo je posvečeno rastlinam in živalim, brez njih ne obstajamo.
Naučimo se videti in slišati vse, ne samo tisto, kar želimo.
Ves čas samo jemljemo.., čas je, da začnemo vračati.
Resnica preprosto leži prav tam.”Projekt 'In The Wilderness with SSFN'CERTIFIKATI / POHVALE / PRIZNANJA• Certificate of Completion - NATURE SURVIVAL INSTRUCTOR Budja Budja Aboriginal Co-operative Ltd. Australia
• Certificate of Appreciation - SPECIAL OPERATIONS TASK UNIT of the Slovenian Armed Forces, Ministry of Defence
• Certificate of Appreciation - SPECIAL OPERATIONS UNIT of the Slovenian Armed Forces, Ministry of Defence
• Certificate of Commendation - SPECIAL OPERATIONS UNIT of the Slovenian Armed Forces, Ministry of Defence
• Certificate of Excellence - SPECIAL OPERATIONS UNIT of the Slovenian Armed Forces, Ministry of Defence
• Certificate of Commendation - OFFICER CANDIDATE SCHOOL of the Slovenian Armed Forces, Ministry of Defence
• Bronze Plaquette Award - OFFICER CANDIDATE SCHOOL of the Slovenian Armed Forces, Ministry of Defence
• Certificate of Commendation - AIR FORCE PILOT SCHOOL of the Slovenian Armed Forces, Ministry of Defence
• Certificate of Appreciation - AIR FORCE PILOT SCHOOL of the Slovenian Armed Forces, Ministry of Defence
• Certificate of Appreciation - 20TH MOTORISED BATTALION RECONNAISSANCE UNIT of the Slovenian Armed Forces, Ministry of Defence
• Certificate of Appreciation - 18TH BATTALION NUCLEAR BIOLOGICAL CHEMICAL DEFENCE RECONN UNIT of the Slovenian Armed Forces, MOD
• Certificate of Appreciation - SLOVENIAN ARMED FORCES for independence war contributionDRUGE PROFESIONALNE AKTIVNOSTI


LANDCAMO

A MODERN COMBAT CAMOUFLAGE PATTERNS,
Research and Development


S.A.A.G.S.

SLOVENIAN AUSTRALIAN ABORIGINAL
GEOGRAPHIC SOCIETY

✯ KONTAKT ✯

INFORMACIJEPIŠITE NAM

V primeru kakršnih koli dodatnih pojasnil, vprašanj ali posebnih naročil nam prosim pišite preko spodnj navedenih email naslovov.
Zaželjeno je, da ob sporočilu navedete vaše osebne podatke in mobilno števiko.
Z veseljem vam bomo prisluhnili in odgovorili v najkrajšem možnem času.

✯ DODATNE INFORMACIJE ✯

POŠTNI NASLOV

S.S.F.N. Brane T. Červek s.p.

Godešič 135
Škofja Loka 4220
Slovenija

TELEFON

Mobile: +386 (0)31 223 196

e-mail:
ssfn.sere@gmail.com

REZERVACIJE